Bábika  A szó szlovák eredetĂ», jelentése újszülött baba, de a gyermekek játékbabájának megnevezésére is használják.
Békéscsabán élünk, itt kezdtünk dolgozni, kézmĂ»ves foglalkozásokat, játszóházakat tartunk, játékokat, babákat készítünk.
A Bábika szó számunkra a játéktárgyak készítését jelenti és utal lakóhelyünkre is, hiszen Békéscsabán jelentõs a szlovákság.

A Bábika Játszóház sok éve mĂ»ködik, 2003-ban alakítottuk meg betéti társaságunkat, hogy tevékenységünket a mai igényeknek megfelelõ keretek között tudjuk folytatni.
A kézmĂ»ves foglalkozásokat fõként pedagógus végzettségĂ» szakemberek vezetik, akik az évek alatt sok tapasztalatra tettek szert.
Arra törekszünk, hogy természetes anyagokból, hagyományos technikákkal készítsünk a mai kor gyermekének, felnõttjeinek is használati értékkel bíró játékokat, tárgyakat. Folyamatosan keressük azokat az anyagokat, tevékenységeket, melyekkel megújíthatjuk foglalkozásainkat.

 

         


Rendszeresen tartunk játszóházakat a város nagy rendezvényein (Kolbászfesztivál, Szent István napi elõzetes stb), a megye településein, ill. az ország számos más helységében (Gyula, Veszprém, Orosháza, Tiszakécske, Veresegyház, Ópusztaszer stb.). Nagy öröm számunkra, hogy határainkon túl is van alkalmunk dolgozni (Vajdaság, Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Burgerland).
Büszkék vagyunk arra, hogy pedagógus továbbképzéseken van alkalmunk továbbadni tudásunkat, így sokszorozva meg munkásságunkat, hiszen az a cél, hogy minél több gyermekhez eljusson tevékenységünk, csak így valósítható meg. Vállaljuk játszóházak, tanfolyamok igény szerinti tartását.

A szakmai programot Ujj Éva néprajzos állítja össze, elsõsorban a népi játéktárgyak készítése szerepel foglalkozásainkon.