Rólunk

Bábika:  A szó szlovák eredetű, jelentése újszülött baba, de a gyermekek játékbabájának megnevezésére is használják. 

A Bábika Játszóház sok éve működik, 2003-ban alakítottuk meg betéti társaságunkat, hogy tevékenységünket a mai igényeknek megfelelő keretek között tudjuk folytatni. A kézműves, játszófoglalkozásokat főként pedagógus végzettségű szakemberek vezetik, akik az évek alatt sok tapasztalatra tettek szert. 

Arra törekszünk, hogy természetes anyagokból, hagyományos technikákkal készítsünk a mai kor gyermekének, felnőttjeinek is használati értékkel bíró játékokat, tárgyakat. Folyamatosan keressük azokat az anyagokat, tevékenységeket, melyekkel megújíthatjuk foglalkozásainkat. A tevékenységi körünket is folyamatosan bővítjük, jelentős gyűjteményünk van egyedi tervezésű logikai játékokból,,  ügyességi játékokból. Népi játszóterünk játékai is egyedi tervezésűek.

A hagyományőrző foglalkozások mellett lehetőséget biztosítunk új technikák elsajátítására (pl. zsugorka-, szalvétatechnika, bútorfestés, üvegfestés, quilling).

Fontosnak tartjuk, hogy példát mutassunk az anyagok újbóli felhasználására, így több olyan tevékenységet mutatunk be, amikor újrahasznosítható anyagokból készítünk el új funkciójú tárgyakat.

Rendszeresen tartunk játszóházakat Békéscsabán, Békés megye településein, de az ország más településein is. Együttműködő partnerei vagyunk a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatnak, számos céges nagyrendezvénynek.  Nagy öröm számunkra, hogy határainkon túl is van alkalmunk dolgozni (Vajdaság, Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Burgerland). 

Büszkék vagyunk arra, hogy pedagógus továbbképzéseken van alkalmunk továbbadni tudásunkat, így sokszorozva meg munkásságunkat, hiszen az a cél, hogy minél több gyermekhez eljusson tevékenységünk, csak így valósítható meg. Vállaljuk játszóházak, tanfolyamok igény szerinti tartását.